24 Mayıs 2007 Perşembe

Hikayelerin Efendisi:Robert McKee


Dünyanın en çok tanınan ve en çok itibar gören senaryo hocalarından biri olan Robert McKee Medicatonline ve Alametifarika'nın işbirliğiyle İstanbul'da seminer verecek.
Bugüne kadar dünyanın çeşitli ülkelerinde 50 binden fazla insana hikaye inşa etmenin inceliklerini anlatan, birçok popüler film ve dizinin senaryolarında öğrencilerinin imzası olan, dünyaca ünlü senaryo hocası Robert McKee, 'Storytelling' semineri için 4-5-6 Haziran'da İstanbul'da olacak. Bu üç günlük kapsamlı seminer Ceylan Intercontinental otelinde düzenlenecek.

Robert McKee kimdir? Dünyanın en çok tanınan ve en çok itibar gören senaryo hocalarından biri… Öğrencileri şimdiye kadar 27 Oscar, 140'tan fazla Emmy'nin yanısıra sayısız ödüle uzandı. Akıl Oyunları, Yüzüklerin Efendisi, Arabalar, Cindrella Man, Da Vinci Şifresi, Shrek, Karayip Korsanları, X Men, Kayıp Balık Nemo gibi kapalı gişe oynayan filmlerin, Friends, Frasier ve Seinfeld gibi dünya çapında popüler televizyon dizilerinin altında onun öğrencilerinin imzası var.

Şimdiye kadar 50 binden fazla öğrenciye senaryo yazmanın inceliklerini anlattı. Birçok televizyon yazarına, film yapımcısına, senariste, edebiyatçıya, üst düzey yöneticiye, reklamcıya, metin yazarına, aktöre, prodüktöre, yönetmene ve oyun yazarına ilham kaynağı oldu.

'Story: Substance, Structure, Style and the Principles of Screenwriting' adlı kitabı senaryo yazarlığının kutsal kitabı olarak kabul ediliyor. Şimdiye kadar Los Angeles, New York, Paris, Sydney, Toronto, Boston, San Francisco, Helsinki, Oslo, Münih, Singapur, Tel Aviv ve Barselona kentlerinde senaryo ve hikaye anlatma dersleri verdi. 4-5-6 Haziran 2007 tarihleri arasında ise, MediaCat ve Alametifarika'nın işbirliğiyle, Digiturk'ün ana sponsorluğunda düzenlenen 'Storytelling' seminerine katılmak üzere İstanbul'a geliyor.
Bilet fiyatları ise tahmin edeceğiniz gibi bu ustanın anlatacaklarını birinci ağızdan dinleyemeceğimiz kadar uçuk bu yüzden sanırım seminerde neler olup bittiğini öğrenmek için Mckee kadar olmasada iyi bir anlatıcıya ihtiyacımız olacak.
Not:Organizasyon ve bilet fiyatları konusunda iletişime geçtiğim Pırıl Kadıbeşegül fazlasıyla yüksek olan bilet fiyatlarıyla ilgili: Şu ana kadar en yüksek rakamı Robert McKee'ye ödediklerini ancak Londra'daki bilet satış fiyatlarıyla kıyaslandığında yurtdışındaki organizasyonlara göre bilet satış fiyatının normal bir fiyat olduğunu ve ellerinden gelen en makul fiyatı uyguladıklaını belirtti.Anlaşılan McKee hikaye anlatmanın yanında pazarlanması konusundada geyet başarılı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Seminerin kişi başı bilet ücretleri 900$+kdv yaklaşık 1.500 ytl.Bu seminer ne genç girişimciler nede öğrenciler için düzenlenmiş.Gene parası olanın faydalanabileceği bir organizasyon.Sakın McKee'yi türkiye'ye getiripte bizler için yararlı bir organizasyon yaptıklarını düşünmesinler.